آیا بیمه افت قیمت می دهد؟

آیا بیمه افت قیمت می دهد؟

باسلام خدمت کاربران گرامی تست درایو؛
در روزهای گذشته تعدادی از عزیزان سوالاتی مبنی بر خسارت افت قیمت و اینکه آیا شرکت های بیمه برای افت قیمت خودرو هزینه ای را پراخت می کنند؟ یا نه ؟ مطرح کرده بودید که در اینجا قصد داریم به سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم.

افت قیمت ماشین
✅افت قیمت چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم به این موضوع بپردازیم که چگونه افت قیمت خودرو را محاسبه کنیم و یا اینکه افت قیمت برای چه خودروهای محاسبه می‌شود؟ ابتدا به این موضوع بپردازیم که افت قیمت خودرو چیست؟ در هنگام تصادف ممکن است آسیب ‌هایی به خودرو وارد شود که این آسیب ها می توانند بعدها خسارت آفرین باشند، معمولاً زمانی که قطعات خودرو مورد تعویض قرار می گیرند و یا به یک قسمت از خودرو آسیبی وارد می شود از قیمت آن به میزان تعیین شده ‌ای کاسته می‌شود، به این کاهش قیمت افت قیمت خودرو می‌گویند و دلیل آن نیز این است که خسارتی که به خودرو وارد می شود در آینده ممکن است مشکلاتی را برای خریدار جدید خودرو به وجود بیاورد به همین علت است که از قیمت آن کاسته می‌شود تا به نوعی مشکلاتی که در آینده ممکن است برای خریدار به وجود بیاید را جبران کنند.

چگونه باید افت قیمت خودرو را از شرکت‌های بیمه مطالبه کرد؟
بر اساس قانون بیمه اجباری، افت قیمت خودرو ناشی از تصادف از شرکت‌های بیمه قابل مطالبه است.
در تصادفات رانندگی خسارتی که به خودرو وارد می شود دو نوع است:
✅خسارت مستقیم
✅خسارت غیر مستقیم

✅خسارت مستقیم، خسارتی است که به بدنه ماشین و تجهیزات خودرو وارد شده است.
✅خسارت غیرمستقیم، خسارتی است که در بعضی از تصادفات به علت شدت حادثه، ارزش خودر به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

❓سوال؟
آیا بیمه برای افت قیمت خودرو هزینه‌ای را پرداخت می‌کند یا نه؟❓
✅در اینجا شما را به بند ب ماده یک قانون بیمه اجباری آشنا می کنم، بند “ب” ماده یک قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ در تعریف خسارت مالی بیان می‌دارد: «زیان‌هایی که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون به اموال شخص ثالث وارد شود» طبق این تعریف زیان‌هایی که به اموال اشخاص ثالث وارد شود محدود به زیان‌های مستقیم نیست.

✅مفهوم زیان مستقیم در حقوق مدنی، امری شناخته شده است. در واقع یکی از اوصاف زیان قابل مطالبه که دعوی مسئولیت مدنی را توجیه می‌کند، «مستقیم» بودن آن است تا خسارات دور و غیرقابل پیش بینی را از شمول مسئولیت مدنی خارج کند؛ بنابراین اگر در متن ماده به این قید اشاره ننموده به معنی نادیده گرفتن آن نیست.

براساس رویه بیمه گران و شرایط عمومی بیمه نامه ها، خسارت ناشی از کاهش قیمت وسیله نقلیه جزء تعهدات بیمه گران نیست در حالی هر حادثه رانندگی منتهی به خسارت مالی، سبب کسر قیمت وسیله هم می‌شود.

خسارت مالی، همانند خسارت بدنی به صورت بخش‌های مختلف (دیه، ارش، هزینه درمان) تعریف نشده است، ولی اطلاق عبارت «زیان وارده به اموال شخص ثالث» هر خسارتی را در بر دارد و کاهش قیمت وسیله نقلیه، یکی از این موارد است.

✅در ماده ۲ قانون رسیدگی به خسارات ناشی از تصادفات رانندگی مصوب سال چهل و پنج آمده است «کاردان‌های فنی راهنمایی و رانندگی و پلیس راه که برای رسیدگی به امور تصادفات رانندگی تعیین می‌شوند مکلفند علت وقوع تصادف و‌ چگونگی آن را صریحاً با تشریح وضع محل تصادف در صورت مجلس قید و میزان خسارت وارده به وسیله نقلیه را اعم از هزینه تعمیر و کسر قیمتی‌که در نتیجه تصادف حاصل می‌شود معلوم نمایند، در صورتی که تعیین میزان خسارت در محل ممکن نباشد می‌توان آن را موکول به بازدید بعدی در‌ تعمیرگاه نمود. مندرجات صورت مجلسی که به طریق فوق تنظیم می‌گردد معتبر است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود»؛ بنابراین کاهش قیمت وسیله نقلیه یکی از اجزاءمسئولیت دارنده است و بیمه گران نمی‌توانند خارج از حدود قانون و از طریق شرایط عمومی آنرا استثناء نمایند.

همچنین ممکن است ایراد شود قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵، برخلاف خسارت بدنی، جبران کامل مالی را در نظر ندارد و به همین دلیل در ماده ۸، تنها نسبتی معادل ۲.۵ درصد از کل خسارت بدنی را برای حداقل بیمه اجباری خسارت مالی، مقرر نموده است در حالی که ممکن است خسارت‌هایی بیشتر وارد آید و نیز در ماده ۳۹، سخن از «هزینه‌های تعمیر» نموده و تنها آنرا به زیاندیده قابل پرداخت می‌داند و بنابراین هدف قانون، ترمیم ظاهر وسیله نقلیه است نه جبران کل خسارت وارده، از جمله کاهش قیمت وسیله؛ که در پاسخ باید گفت؛ هدف قانون، محدود بودن سقف تعهدات بیمه گر و بیمه گذاران برای تحصیل بیمه اجباری است و نه اینکه امکان جبران خسارت، تا حدود آنچه در بیمه نامه آمده است، یکی از بخش‌های خسارت مالی را بیان می‌کند و آنچه مهم است، بند “ب” ماده ۱ قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ در مورد تعریف خسارت مالی می‌باشد که دلالت آن، هیچ تردیدی در جبران خسارت ناشی از کاهش قیمت وسیله نقلیه ندارد؛ بنابراین افت قیمت خودرو ناشی از تصادف از شرکت‌های بیمه قابل مطالبه است.


نظرات کاربران تست درایو درباره افت قیمت:

کاربری به نام مهدی می گوید:

سلام اینکه بیمه افت قیمت میده یا نمیده رو دقیق نمی دونم و تا جایی که می دونم نمیده همین که خسارت ماشین و بده خودش خیلیه، من شش ماه پیش تصادف کردم و طرف مقابل مقصر حادثه شد و باتوجه به مدل بالا بودن ماشین من طرف باید افت قیمت میداد البته به همین سادگی نبود بعد از کلی دوندگی و دادگاه رفتن طرف محکوم شد که خسارت من و بده خسارت ماشینم ۱۵ میلیون تومان بود و افت قیمت ۶ میلیون تومان نزدیک ۲ الی ۳ میلیون هم بابت وکیل و دادگاه خرج کردم در نهایت طرف محکوم شد جالبه بدونید هنوز که هنوز هیچی دستمون نگرفته و کلی هم پول خرج کردم ای کاش همون اول می گفتم من چیزی ازت نمی خوام و طرف میذاشت می رفت و من که بیمه بدنه داشتم می تونستم از بیمه بدنم استفاده کنم این همه هم خرج نمی کردم الکی، اخرش اینکه حکم جلب شو بگیریم و اصلا نمی دونم کدوم شهر هست برم و گیرش بیارم.


کاربری به نام سهیل می گوید:

کی گفته بیمه افت قیمت میده؟ بیمه زیاد هنر کنه خسارت بدنه رو بده خودش کلیه، والا ما که راضی هستیم یه الدنگی زد به ماشینم تقریبا ۷ تومن خسارت برداشت ماشین بعد از کلی دوندگی برو و بیا خسارت و بهم دادن اونم چی وسطای کار راضی بودم یه چی هم بدم خسارت و نگیرم، افت قیمت مربوط به بیمه نمیشه و بین دو طرف حادثه دیده است، البته ماشین های مدل بالا و ماشین های صفر کیلومتر بیشتر شامل حال این جریان می شند.


کاربری به نام زهرا می گوید:

سلام من تصادف کردم و ماشینم بیمه بدنه هم داره، الان طرف مقابل مقصر حادثه است و قبول نمی کنه الان موندم از بیمه بدنه خودم استفاده کنم یا اینکه صبر کنم ببینم چی میشه، سوالی که دارم اینه چند روز وقت دارم از بیمه بدنه ماشینم استفاده کنم؟ و کجا باید مراجعه کنم؟ لطفا اگر کسی اطلاعی چیزی داره بگه با سپاس از همه

Subscribe
Notify of

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات