آشنایی با بوق ماشین و انواع آن
باسلام خدمت کاربران گرامی تست درایو؛
امروز در این پست ازتست درایو قصد داریم شما عزیزان گرامی را با وسیله ای به نام بوق و انواع آن آشنا کنیم لطفا با ما همراه شوید.
بوق یک وسیله نقلیه، یک دستگاه تولید کننده صدا است که جهت هشدار دادن از آن استفاده می شود. خودروها، کامیونها، قطارها وکشتی ها همه به وسیله قانون بایستی از بوق استفاده کنند.
انواع بوق
✅۱. بوقهای بادی
✅۲. بوقهای الکتریکی
✅۳. بوقهای مکانیکی
بوق خودرو یکی از قطعات مهم ماشین است که هدف آن فراهم کردن امنیت خودرو، سرنشینان و عابرین پیاده است. بوق به عنوان یک تجهیز ایمنی در انواع وسایل نقلیه استفاده میشود تا در هنگام نیاز، مانند یک هشدار جهت اطلاعرسانی عمل کند. توجه داشته باشید که در لحظاتی از رانندگی، اهمیت بوق از هر قطعه دیگری در اتومبیل بیشتر میشود. شاید تصور کنید حتی بدون داشتن بوق هم می شود رانندگی کرد این اشتباه است، بوق از جمله ابزار حیاتی یک وسیله نقلیه است.
متاسفانه گاهی از این وسیله در بعضی جاها به اشتباه استفاده می شود و باعث اینجاد مزاحمت و آلودگی صوتی در سطح شهر می شود، دراقع میشود گفت استفاده از بوق بیشتر اینکه یک دانش باشد؛ یک فرهنگ رانندگی است.
تکنولوژی استفادهشده در بوق خودرو، خیلی پیچیده نیست؛ و حتی سالها، هیچ تغییر خاصی (حتی برای انواع اتومبیلها لوکس و معمولی) در فناوری آن به وجود نیامد. این قطعه هشداری در بیشتر محصولات با کمک دکمه موجود کنار دست راننده به یک رله یا مدار(Rely) یا فیوز متصل میشود. رله به عنوان مرکز اصلی جهت اتصال و همگامی کلید بوق، قطب مثبت باتری ماشین و مدار بوق فعالیت میکند.
زمانی که راننده به اصطلاح بوق میزند، رله برق مورد نیاز را از باطری خودرو گرفته و در مدار انتقال میدهد؛ در نهایت صدا از اتومبیل شنیده میشود. بله به همین سادگی؛ اما گاهی خرابی یک قطعه یا مشکل برقرسانی در آن، همین فرایند ساده را مختل کرده و راننده را دچار دردسر و حتی استرس میکند. البته در بوق های بادی به این شکل عمل نمی کند.
✅علت بوق ممتد خودرو چیست؟
اگر بوق خودرو شما به صورت ممتد، شروع به ایجاد سر و صدا کرد؛ یعنی یکسره شد، به احتمال قوی، کلید یا رله به صورت همزمان یا جداگانه، دچار ایراد شدند. در این شرایطی، اول از همه اگر در محل شلوغی قرار دارید؛ با حفظ آرامش، آن محل را ترک کرده تا اطرافیان خوردو شما اذیت نشوند. اگر امکان ترک محل را ندارید، اولین کاری که می کنید سر باطری ماشین را جدا کنید.
سپس جعبه فیوز برق را پیدا کرده و رله را که خود یک فیوز است، جدا کنید. اگر هم نتوانستید رله را پیدا کنید؛ فیوز اصلی را قطع کرده تا بدون سر و صدا، فرایند عیبیابی را ادامه دهید. (اگر دانش این کار را ندارید پیشنهاد می کنم از باطری سازها کمک بگیرید.)
✅فرهنگ بوق زدن
بوق خودرو ابزاری است که راننده از آن جهت هشدار دادن به سایر ماشینها و عابرین پیاده کمک میگیرد. همین وسیله کوچک میتواند به شما کمک کند که از بروز حادثه یا تصادف جلوگیری شود؛ پس تنها از آن برای اعلام هشدار استفاده کنید.
متاسفانه برخی، تصور اشتباهی درباره کاربرد بوق ماشین دارند و آن را با یک ابزار خبررسان یا اعتراضی اشتباه میگیرند. شما تنها در شرایطی شبیه به موارد زیر مجاز به استفاده از این قطعه هستید:
زمانی که عابرین پیاده در خیابان، حواسشان به نزدیک شدن خودرو شما به سمت آنها نیست.
اگر خودرویی بسیار حد به شما نزدیک شده باشد و شرایط خطرناک شود.
زمانی که حادثهای از سمت شما یا اتومبیل دیگری در حال وقوع باشد.
اگر ماشین حین رانندگی، دچار نقص فنی شود.
📢📢📢آیا بوق زدن الکی تخلف محسوب می شود و جریمه دارد؟ و جریمه آن چقدر است؟ لطفا در صورتی که اطلاع دارید پاسخ خود را از بخش نظرات ارسال کنید.
این خبر شاید قدیمی باشه ولی پاسخ سرگرد تیموری به میزان جریمه بوق زدن است:
سرگرد مسلم تیموری در تشریح این خبر اظهار داشت: بوق زدن صرفاً بهمنظور پیشگیری از خطرات و حوادث و سبقت گرفتن در طول روز استفاده میشود. برابر آئین نامه راهنمایی و رانندگی، رانندگان وسایل نقلیه هنگام مواجه شدن با خطرات ناشی از تردد عابرین پیاده، موتورسیکلت سواران و سایر وسایل نقلیه مجاز به استفاده از بوق بهمنظور آگاه کردن طرف مقابل به جهت پیشگیری از سانحه و تصادف هستند.
وی افزود: همچنین هنگام سبقت در طول روز، زدن بوق کوتاه جهت آگاه کردن راننده مقابل از سبقت مجاز است.
تیموری تصریح کرد: بوق زدن در محلهای ممنوعه یا بوق زدن غیرضروری و مکرر مشمول ۳۰ هزار تومان جریمه میشود.