معرفی شغل راننده کامیون

معرفی شغل راننده کامیون

باسلام خدمت کاربران گرامی تست درایو؛
باشما هستیم با معرفی ✅شغل راننده کامیون، یکی از سخت ترین شغل های دنیا⭐بله درسته یکی از واقعا شغل های دنیا⭐
⭐راننده کامیون به شخصی گفته می‌شود که درآمد زندگی خود را از راه رانندگی انواع کامیون به دست می‌آورد. ✅در بیشتر کشورها رانندگان کامیونها باید گواهینامه مخصوص که در ایران به پایه یکم معروف است داشته باشند. علاوه بر این باید به برخی از کلیات مربوط به تعمیرات و اصول مکانیک کامیون آشنائی داشته باشند. هرچند برای اخذ این نوع گواهینامه و اشتغال به عنوان راننده کامیون جنسیت مطرح نیست اما به دلیل سختی‌های خاص این شغل و زمان زیاد کار و همچنین دوری از خانه و خانواده اکثراً رانندگان کامیونها مردان هستند. البته بانوانی نیز در ایران به این کار مشغول هستند.

همین جا داخل پرانتز بگم چه خانم چه آقا کلا راننده کامیون ها افراد باحالی هستند که مدام در جاده ها تردد دارند و به نظر من یکی از سخترین و پر استرس ترین شغل های دنیا را انتخاب کردند، البته خیلی از مردم این کار را شغل حساب نمی کنند.

شغل راننده کامیون✅رانندگان کامیون ها از خدمات دهندگان ضروری برای صنعتی‌سازی برای حمل و نقل کالاها و ماده اولیه به کارخانجات، خرده فروشی‌ها و مراکز توزیع می‌باشند.

رانندگان کامیون ها اجناس و بارها را از جایی به جای دیگر حمل می کنند. این شغل علیرغم داشتن مشکلاتی مانند سختی کار، حوادث جاده‌ای و سرما و گرما از مشاغل سخت به حساب نمی‌آید و همچنین علاقه مندانی نیز دارد. کی گفته مشاغل سخت به حساب نمیاد؟ خیلی هم میاد.

اکثر راننده کامیون ها ابتدای کار شاگرد شوفری بودند و بعد از کسب تجربه کافی و دریافت گواهینامه پایه یکم و تهیه کامیون حالا یا خرید کامیون یا کار برای شخصی که کامیون دار است، وارد این شغل می شوند.

راننده کامیون ها اکثرا در طول ایام هفته مداوم در تردد هستند. البته اغلب به صورت نامنظم و در بسیاری مواقع در شب ها رانندگی می کنند. رانندگان بین شهری معمولا روزهای زیادی را از خانه دور هستند. آنها باید بتوانند در شب ها و هر نوع آب و هوایی رانندگی کنند.

راننده کامیون ها با کار خود ارزش زیادی را برای اقتصاد کشور ایجاد می کند.(یه جورایی اگه نباشند چرخ اقتصاد می خوابه) آنها مواد اولیه را از مراکز تولید و تهیه به کارخانجات تولید حمل کرده و سپس محصولات تولیدی کارخانجات را از محل کارخانه به بازار مصرف و یا عمده فروشی ها حمل می کند.

در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد راننده کامیون و برخی از رانندگان کامیون معروف ارائه می شود.

✅وظایف راننده کامیون
برنامه ریزی و هماهنگی برای حرکت در مسیرهای مختلف و بررسی جداول زمانی حرکت و هماهنگی با مسئول مربوطه
نظارت یا کمک در بار زدن و خالی کردن کامیون
اطمینان از درستی و ایمنی بارها

✅رانندگی در مسیرهای طولانی
گزارش هر اتفاق خاص رخ داده در جاده به مسئول مربوطه در اداره راهداری و یا شرکت حمل و نقل مربوطه
آشنایی و اطاعت از قوانین راهنمایی و رانندگی و توجه به تذکارات و راهنمایی های مأموریت پلیس
بررسی کامیون و رفع هر گونه نقص و اشکال آن در صورت وجود

✅مهارت و دانش مورد نیاز
راننده کامیون مسیر ایرانیعلاقه زیاد به رانندگی و تبحر داشتن در آن
توانایی رانندگی به تنهایی و با تمرکز زیاد برای مدت طولانی
رفتار مناسب با سایر رانندگان در طول مسیر و چگونگی نشان دادن عکس العمل مناسب و کم خطر در مواجه را رانندگان خطاکار در جاده ها
آگاهی از مسایل ایمنی راه و خودور و رعایت تمامی آنها
گزارش نویسی – برای برخی از رانندگان که در شرکت های حمل و نقل بزرگ و بین المللی فعالیت دارند
توانایی بدنی مناسب به منظور تحمل سختی های انجام شغل همچون رانندگی طولانی مدت در جاده، تعویض لاستیک پنچر و یا تعمیرات اولیه کامیون در هنگامی که دسترسی به مکانیک وجود ندارد

✅بازارکار و فرصت شغلی راننده کامیون
شما می توانید در انواع شرکت های حمل و نقل، ساختمانی، کارخانجات و … مشغول به کار شوید. همچنین می توانید به طور مستقل رانندگی کرده و به صورت قراردادی در مسیرها و با شرکت های مختلف کار کنید.

✅برخی از مسایل و مشکلات موجود در این شغل عبارتند از :
نبود جایگاه شغلی مشخص برای رانندگان کامیون
متناسب نبودن میزان حقوق و مزایای رانندگان کامیون استخدامی با زحمت و سختی کار و مخارج زندگی شان
دور بودن از خانواده به مدت طولانی
مدرن نبودن سیستم حمل و نقل کشور و نبود تعداد کافی از افراد تحصیل کرده در این بخش
زیاد شدن تعداد کامیون ها و به دنبال آن کم شدن توزیع بار برای رانندگان کامیون

✅وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :
آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام رانندگان کامیون بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد ۲۱ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد.
استرالیا – در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد ۱۳٫۵ درصدی داشته و رشد متوسط در آینده برای آن پیش بینی می شود.

✅میزان درآمد راننده کامیون
عوامل زیادی از جمله نوع محل کار، میزان ساعات و سرویس های کاری، میزان سابقه، نوع قرارداد با شرکت حمل و نقل و … در میزان درآمد رانندگان کامیون موثر است. البته اطلاعات دقیقی که بازگوی متوسط درآمد این رانندگان در کشور باشد، در دستزس نمی باشد.

✅درآمد این شغل در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :
آمریکا – متوسط درآمد سالانه رانندگان کامیون ۳۷٫۷۷۰ دلار (برای همه مشاغل ۳۳٫۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۳۸٫۲۰۰ دلار بوده است.
استرالیا – متوسط درآمد سالانه رانندگان کامیون ۵۵٫۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان – متوسط درآمد سالانه در این شغل برای افراد تازه کار حدود ۲۶٫۰۰۰ دلار، افراد با تجربه ۳۸٫۰۰۰ دلار و رانندگان مواد سوختی و شیمیایی حدود ۵۳٫۰۰۰ دلار می باشد.

هزینه های ارزی رانندگان ترانزیت✅بیشتر بخوانید:هزینه های ارزی رانندگان ترانزیت 

مبلغ عمده نیازهای ارزی بخش ترانزیت بابت هزینه خرید سوخت است که در بهترین و کمترین حالت، یک دستگاه کامیون ترانزیت ایرانی برای رفت‌وبرگشت از مسیر زمینی به اروپا به دو بار سوخت‌گیری کامل نیاز دارد. یعنی اگر به‌طور متوسط ظرفیت باک خودروهای سنگین ایرانی را هزار و ۲۵۰ لیتر در نظر بگیریم، حداقل باید ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر گازوئیل سوخت‌گیری شود که با درنظرگرفتن حداقل قیمت گازوئیل که راننده ایرانی به طرق مختلف و از مکان‌های مشخصی که رانندگان ترانزیت ایرانی را می‌شناسند، سوخت ارزان تهیه می‌کند، یک لیتر یک یورو قیمت دارد؛ یعنی در یک سرویس رفت‌وبرگشت زمینی به آلمان فقط ۲ هزار و ۵۰۰ یورو هزینه سوخت‌گیری ترانزیت ایرانی است.

حال اگر کامیون ایرانی بخواهد با کشتی از مسیر ایتالیا به اروپا دسترسی پیدا کند، شاید این مقدار سوخت نخرد، اما در عوض حتی مبلغ بیشتری را باید بابت رفت‌وبرگشت کشتی پرداخت کند. عمده هزینه دیگر کامیون‌های ایرانی پرداخت پول اتوبان و عوارض راه‌ها در کشورهای مختلف اروپایی است که هر کشور شیوه مخصوص به خود برای پرداخت عوارضی دارد و بعضی کشورها مانند آلمان فقط برای تردد در اتوبان‌ها عوارض می‌گیرند و برخی حتی برای جاده‌های معمولی هم عوارض می‌گیرند، مانند اسلواکی و برخی کشورها هم هستند که کیلومتر کامیون را هنگام ورود ثبت می‌کنند و از کیلومتر هنگام خروج کسر و پول عوارض محاسبه می‌کنند.

یعنی حتی برای تردد مثلاً داخل کارخانه یا انبار هم عوارض اخذ می‌کنند که برای مثال می‌توان به کشور سوئیس اشاره کرد. بنابراین راننده ایرانی هرچه به مسیر دورتری در اروپا بار حمل کند، هزینه‌های سوخت و عوارض راه هم افزایش پیدا می‌کند. برای یک سرویس زمینی به آلمان به‌طور متوسط تقریباً هزار یورو هزینه عوارض اتوبان‌ها و راه‌ها و عبور از پل‌ها مانند پل مابین رومانی و بلغارستان و… نیاز است و باقی مخارج هزینه‌های اسپیداسیون گمرکی و پارکینگ و رشوه مأموران در برخی کشورهای فاسد مسیر و هزینه پول دکتر برای بارهای دکتری و هزینه تخلیه و بارگیری بار در مرزهای بین‌راهی و هزینه تلفن و حمام و غذا و… است.

یک سرویس به آلمان حداقل تا ۴ هزار و ۲۰۰ یورو هزینه بین‌راهی دارد. اکنون سؤال این است که یک راننده ترانزیت ایرانی چگونه می‌تواند فقط با ۲ هزار یوروی در نظر گرفته‌شده از سوی دولت تا اروپا برود و برگردد؟! مشکل دیگر آن است که ارز متداول برخی کشورها به‌خصوص کشورهای جداشده از شوروی سابق کلاً با دلار است و این کشورها رغبت چندانی به پذیرش یورو ندارند و اگر هم قبول کنند، معمولاً با نرخ پایین‌تری حساب می‌کنند که به ضرر راننده ایرانی تمام می‌شود که اگر بخواهد یورو را در بانکی به دلار تبدیل کند، به علت آنکه شخصی با پاسپورت خارجی و به‌طور مشخص ایرانی است، هیچ بانکی این کار را برایش انجام نمی‌دهد.

مثلاً همکارانی که از ترکیه به مقصد اوکراین سوار کشتی شده‌اند، به‌خوبی می‌دانند که هزینه کشتی را فقط به دلار می‌گیرند و از قبول یورو خودداری می‌کنند و از شما می‌خواهند که یورو را به دلار تبدیل کنید و پرداخت را انجام دهید، اما از سوی دیگر هیچ بانک ترکیه‌ای برای یک شخص با پاسپورت ایرانی این کار را انجام نمی‌دهد، بنابراین نیاز به ارز دلار در برخی مسیرها برای رانندگان ترانزیت ایرانی اجباری است.

جدولی که انجمن محترم برای نیازهای ارزی مسیرهای مختلف در نظر گرفته است، بسیار خوش‌بینانه و با مقادیر بسیار حداقلی نوشته شده و امکان‌پذیر نیست و بنا به تجربه شخصی خود و همکارانم، مبلغ ۴ هزار و ۲۰۰ یورو برای یک سرویس آلمان را دوباره تأکید می‌کنم؛ اما در مقابل و در جواب عزیزی که در گروه تلگرامی حمل‌ونقل نوشته بودند فقط انتقاد نکنید و راه حل هم نشان دهید که البته نقد خوبی است، عرض می‌کنم که چرا نیازهایی ارزی سرویس‌های به مقصد اروپا تا این مقدار افزایش ‌یافته است و آیا در سالیان پیش هم به این مقدار ارز برای یک سرویس اروپایی نیاز بود؟

در جواب می‌گویم که خیر و تا قبل از شروع درگیری بین ایران و ترکیه بر سر قیمت سوخت و مقدار سوخت همراه کامیون‌های طرفین در چند سال پیش، این نیاز ارزی تقریباً از میزان ۸۰۰ تا هزار لیتر سوخت کمتر بود، زیرا کامیون‌های ایرانی که از ترکیه به‌صورت ترانزیت عبور می‌کردند، می‌توانستند با باک پر و البته پلمپ‌شده از گمرک ترکیه وارد این کشور شده و از آن خارج شوند و راننده ایرانی می‌توانست با پرکردن بار خود با پول ایرانی و البته با پرداخت جریمه گازوئیل به حساب شرکت نفت ایران از کشور خارج شود و در نتیجه ارز کمتری برای سوخت‌گیری در کشورهای دیگر نیاز داشت، اما با شروع این اختلاف ترکیه مقدار حداکثری که یک کامیون ایرانی برای تردد در مسیرهای داخل ترکیه تا مرزهای خروجی این کشور را می‌تواند همراه داشته باشد، اعلام کرد و اجازه همراه داشتن مقادیر بیشتر از این میزان را به هیچ‌وجه حتی با پرداخت جریمه‌های سنگین نمی‌دهد و حتی در باک خالی کامیون را هم پلمپ می‌کند تا رانندگان نتوانند در کشور ترکیه سوخت‌گیری کنید.

مثلاً برای مسیر مرز بازرگان تا خروجی ترکیه به بلغارستان، ۶۰۰ لیتر برای همراه داشتن گازوئیل مجاز هستید که به‌زور و زحمت کامیون ایرانی را از ترکیه خارج می‌کند؛ بنابراین باقی نیازهای ارزی سرویس ترانزیت اروپایی حذف شدنی یا کاهش‌پذیر نیست، زیرا در بسیاری از کشورهای اروپایی کامیون مجاز نیست که از راه‌های داخلی (ناسیونال) تردد کند تا مثلاً پول اتوبان نپردازد و… تنها راه کاهش هزینه‌های ارزی در سرویس‌های ترانزیت مسیر اروپایی مذاکره مجدد و فوری با کشور ترکیه است تا دوباره مانند سابق به کامیون‌های ایرانی اجازه عبور از ترکیه با باک‌های پر از سوخت ایرانی و البته با پلمپ گمرک ترکیه داده شود و بدین صورت تا حداکثر هزار یورو می‌توان نیاز ارزی این بخش را کاهش داد.

البته توجه کنید که مصرف ارز این صنف این مقدار کم می‌شود، نه هزینه‌های آن؛ زیرا جریمه گازوئیل همراه را باید راننده ایرانی در مرز خروجی به حساب شرکت نفت واریز کند، پس این سوءتفاهم پیش نیاید که هزینه‌های یک سرویس تا این میزان کمتر می‌شود. با این روش می‌توان تا مقدار تقریبی هزار یورو از نیاز ارزی یک سرویس اروپایی در این تنگنای ارزی کمتر کرد.


نظرات کاربران تست درایو درباره شغل راننده کامیون:

✅سلام من چند سالی هست راننده کامیون هستم، البته پدرم هم راننده کامیون هست، من داخل جاده های ایران کار می کنم و پدرم راننده ترانیزیت هست، یکی از مشکلات شغل راننده کامیون اینکه ماها مدام در جاده هستیم و خیلی شغل پرخطری هست، البته راننده کامیون ها عادت دارند و اگر تو جاده نباشند حالشون بده، سلامتی همه راننده کامیون ها


✅ کاربری به نام ناصر می گوید:

سلام به همه راننده کامیون ها، همه خوبا، یکی از بهترین شغل های دنیاست، یعنی باید عاشق این شغل باشی و با عشق رانندگی کنی اگر عاشق نباشی بعد از یه مدتی این شغل و یا عوض می کنی یا عوض میکنی. اکثر راننده تریلی ها عاشق این شغل هستند، اصلا حس رانندگی تو بیابون این که همش تو جاده ای یه چیز دیگه است، من سنم کمه الان ۱۶ سالمه ولی خیلی دوست دارم یه روزی راننده تریلی بشم کلا از ماشین سنگین خوشم میاد دیوانه شم.🚚


✅کاربری به نام جلال می گوید:

سلام به همه راننده کامیون های عزیز، عرض کنم که یکی از سخترین شغل های دنیا همین شغل راننده کامیونی هست، مدام در جاده هستند، در سرما و گرما، هیچگونه تعطیلیی ندارند، اکثر عزیزان راننده کامیون عاشق این شغل هستند و یه جورایی دیوانه رانندگی هستند، خسته نباشید میگیم به همه راننده کامیون های عزیز، امیدوارم تو این شرایط بد یه چراغی روشن بشه و یه اتفاقی بی افته از بار گرانی ها این عزیزان کم بشه


✅کاربری به نام پیمان می گوید:

سلام من چند سالی هست راننده کامیون هستم البته پدرمم راننده کامیون هست از بچگی علاقه داشتم به این شغل و کلا پشت فرمون بون و دوست دارم خیلی دوست دارم راننده ترانزیت بشم، البته الان شرایط طوری شده که خیلی سخت هست ماشین و عوض کردن و یا روی ماشین های دیگه کار کردن امیدوارم شرایطی پیش بیاد همه دوستان راننده ماشین سنگین برن سرکار و رو ماشین باشن.


راننده کامیون زنمصاحبه جالب با یکی از راننده های کامیون که خانم هستند

خانم فاطمه رجبی یکی از رانندگان کامیون در ایران هستند و گویا به این شغل خیلی علاقه دارند،
به گفتهء ءخودش رانندگی در جاده‌ها، سفر كردن و علاقه به همسرش كه راننده است مهم‌ترین عواملی بود كه باعث شد او نیز رانندهء كامیون شود.

متن كامل گفت و گوی او را با روزنامه سرمایه در ادامه می خوانید:

خانم رجبی! چند سال دارید؟

بین ۴۰ تا ۵۰ سال.

چند سال است كه رانندهء تریلی هستید؟

حدود شش سال.

چرا ماشین سنگین را برای رانندگی و كار انتخاب كردید؟

به رانندگی و سفر در جاده علاقه زیادی داشتم و به همین دلیل به رانندگی با كامیون علاقه‌مند بودم.

البته با توجه به این‌كه همسرم حدود ۳۰ سال است كه در این شغل فعالیت می‌كند و من در طول این مدت از او دور بودم تصمیم گرفتم برای كم‌كردن این فاصله وارد این كار شوم. در حال حاضر با هم در یك كامیون ولوو رانندگی می‌كنیم. البته سه سال پیش تنها رانندگی می‌كردم و شوهرم پشت سر من در یك كامیون دیگر بود كه پس از مدتی به دلیل نامساعد بودن شرایط مالی زندگی یكی از كامیون‌ها را فروختیم.

اعضای خانواده مخالفتی با رانندگی شما نداشتند؟

همسرم به هیچ‌عنوان مخالف رانندگی من با كامیون نبوده و نیست. البته همسرم هیچ‌گاه به فكرش هم خطور نمی‌كرد كه روزی وارد این شغل بشوم، سرانجام به خواست خدا همت كردم و با علاقه و پافشاری بسیار موفق به گرفتن گواهینامه پایهء یك شدم.

همسرتان در گرفتن گواهینامهء پایهء یك كمكی به شما كرد؟

البته پس از این كه شنید من موفق شدم گواهینامهء پایهء یك بگیرم خیلی تعجب كرد. او فرصت آموزش رانندگی پایهء یك به من را نداشت و یا هروقت از او برای آموزش درخواست كمك می‌كردم به بهانه‌ای شانه خالی می‌كرد. سرانجام تصمیم جدی گرفتم و پس از چند جلسه تمرین فوت و فن كار را یاد گرفتم، البته از قبل چون در كنار شوهرم بودم و رانندگی او را از نزدیك می‌دیدم با این كار كمی آشنا بودم.

برای گرفتن گواهینامه چند بار در آزمون شركت كردید؟

بار اول چون دست‌پاچه شده بودم قبول نشدم، اما بار دوم سرهنگ راهنمایی و رانندگی پس از پایان امتحان عملی به من گفت تو قبول شدی ولی ما مجاز به پذیرش تو نیستیم چون آقایان این‌جا ۳۰‌یا ۴۰ بار می‌آیند و می‌روند و قبول نمی‌شوند، اگر قرار باشد دفعه دوم امتحان شما را قبول كنیم و گواهینامه بدهیم می‌گویند پارتی‌بازی شده و صدای همه درمی‌آید.

سرانجام بار هشتم قبولم كردند. یادم می‌آید هر روز كه برای آزمون به منطقهء پایهء یك رانندگی می‌رفتم حدود ۴۰۰ نفر مرد برای رانندگی در هر روز شركت می‌كردند و من تنها زن شركت‌كننده در آزمون بودم، حتی در كادر اداری راهنمایی و رانندگی نیز كارمند زن حضور نداشت.

زمان امتحان هشتم دو نفر سرهنگ كنار دستم بودند و باور این مساله برای آن‌ها بسیار مشكل بود كه من در آزمون پایه یك شركت كنم.حتی آن روز رییس آزمون رانندگی پایهء یك هم در كنار من نشست و از نزدیك رانندگی‌ام را با تعجب تماشا كرد.

افسران راهنمایی و رانندگی از من می‌خواستند كه تندتند دنده بگیرم و در سرازیری‌ها خیلی به من سخت گرفتند تا شاید از آزمون صرف‌نظر كرده و پشیمان شوم، اما من سماجت به خرج دادم به حدی كه كف دستم از شدت دنده عوض كردن زخمی شد.

مكانیكی هم بلدی؟

نه! آنچنان سررشتهء فنی ندارم. تا حدی به پنچرگیری و زنجیر بستن در یخبندان واردم.

تا حالا تنهایی سفر كرده‌ای؟

هیچ‌وقت تنهایی سفر نكرده‌ام. من و شوهرم همیشه پست سرهم حركت می‌كنیم. معمولاً ۱۵۰ متر جلوتر از شوهرم رانندگی می‌كردم. برخی مواقع هم در جاده توقف می‌كردم تا شوهرم خودش را به من برساند.

تا به حال تصادف كرده‌اید؟

به هیچ وجه تصادف نكرده‌ام. حتی در طول ۲۳ سالی كه رانندهء ماشین‌سواری هم بودم یكبار هم تصادف نكرده‌ام.

چندبار جریمه شده‌اید؟

فقط یكبار، آن هم با ماشین سواری در مسیر ویژهء طرح ترافیك، چهار هزار تومان جریمه شدم.

البته قصد تخلف نداشتم و واقعاً از طرح ترافیك در مسیر اطلاع نداشتم، این مبلغ اولین و آخرین باری بود كه پرداخت كردم. در هنگام رانندگی با كامیون سنگین هم اصلاً جریمه نشدم البته همسرم در برخی مواقع به دلیل سبقت غیرمجاز مجبور به پرداخت جریمه شده است.

در جاده راننده‌ها برایتان مشكلی ایجاد نمی‌كنند؟

یكبار در جادهء شیراز در حال حركت بودم كه یك دستگاه كامیون در جاده حركت زیگزاگی داشت شوهرم گفت از آن كامیون فاصله و یا سبقت بگیرم، من هم وقتی دیدم جاده باز شد سبقت گرفتم. در ابتدا آن كامیون به من راه داد اما در میانهء راه وقتی متوجه شد كه زن هستم ماشینم را به سمت خاكی جاده منحرف كرد و شوهرم كه شاهد ماجرا بود عصبانی شد، بالاخره چون به كار تسلط داشتم، آن كامیون عصبانی را رد كردم.

تا به حال دعوا هم كرده‌اید؟

یكبار زمانی كه از مرز ایران خارج می‌شدم برای انجام امور اداری ترخیص از مرز تركیه در صف كامیون‌ها ایستاده بودم. كامیون شوهرم نیز چند كیلومتر پایین‌تر از من بود.براساس نوبت یك كامیون ترك و یك كامیون ایران به ترتیب از مرز ایران خارج می‌شدند.

نوبت من كه شد پلیس اشاره كرد كه بیایم جلو، ناگهان كامیون كناری من از صف ترك‌ها از روی لجبازی یا حسادت به تصور این‌كه من تنها هستم از من سبقت گرفت. پلیس متوجهء این حركت رانندهء ترك شد و حق را به من داد.

از مرز كه بیرون آمدیم در امتداد یك جادهء باریك بیرون از مرز ناگهان یك كامیون از پشت سرم به سرعت در امتداد من حركت كرد، راه را باز كردم تا رد شود كه متوجه شدم رانندهء كامیون همان رانندهء‌ترك است و به من نیشخند می‌زد، او می‌خواست به پایین جاده منحرفم كند به طوری كه از كنار آیینهء كامیونم رد شد و آینه را شكست، در این لحظه شوهرم به من رسید و از مهلكه نجاتم داد. البته دعوا به معنای آن‌چه در ذهن شماست نداشته‌ام.

برای یك زن رانندگی در داخل كشور راحت‌تر است یا خارج از كشور؟

رانندگی در خارج از كشور راحت‌تر است. در داخل، برخی آقایان چشم دیدن رانندگی یك خانم با اتومبیل سواری را ندارند چه رسد به این‌كه یك زن راننده كامیون باشد. در كشورهای اروپایی مانند آلمان، اتریش، مجارستان و رومانی مردم با احترام با من برخورد می‌كنند.

یادم می‌آید در مرز رومانی یكبار پس از بازرسی كامیون، ماموران فكر كردند كه من یك توریست هستم اما وقتی خودم را معرفی كردم آن‌ها بسیار تعجب كردند. هیبت یك زن ایرانی در لباس مكانیكی و كلاه برای آن‌ها جالب به نظر می‌رسید.

برخی فكر می‌كنند، زنان از عوامل اصلی تصادفات هستند، آیا این تصور درست است؟

در گذشته تصور می‌شد زنان در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی كوتاهی می‌كنند اما امروزه شاهد این هستیم كه زنان با رعایت كامل قوانین راهنمایی و رانندگی حتی بهتر از مردان رانندگی می‌كنند و در این زمینه فكر می‌كنم حسادت مردان است كه با اذیت و تمسخر زنان نمی‌خواهند قبول كنند كه زنان خوب می‌رانند.

در ایران چند زن دیگر در این شغل مشغول به كار هستند؟

شنیده بودم كه یك خانم در سال‌های قبل از انقلاب و كمی در دوران پس از انقلاب در این بخش فعالیت می‌كرده، اما تا جایی كه می‌دانم هیچ زن دیگری در حال حاضر به غیر از من در این حوزه فعال نشده است. بسیار افتخار می‌كنم كه به عنوان یك زن در این كار سخت شركت دارم.

شما هم آهنگ‌های قدیمی گوش می‌دهید؟

بله! آهنگ‌های قدیمی مرا به یاد دوران كودكی و پدر و مادرم می‌اندازد.

اگر وزیر راه بودید برای جاده‌ها چه كاری می‌كردید؟

اگر وزیر بودم دستور می‌دادم تمام دست‌انداز و چاله‌های جاده‌ها را درست می‌كردند زیرا در برخی اتوبون‌ها و بزرگراه‌ها چاله‌هایی وجود دارند كه تمام دیفرانسیل و صفحات كامپیوتری ماشین را به هم می‌زند. به نظرم سرویس‌های بهداشتی مناسب نیز در جاده‌ها وجود ندارد كه باید در جاده‌ها و پایانه‌های كشور احداث شود.

Subscribe
Notify of

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
سحر
شهریور ۲۰, ۱۳۹۹ ۴:۳۰ ق.ظ

سلام من بابام راننده تریلیه من بهش میگم سلطان جاده ها، ماه به ماه نمی بینیمش همش تو جاده هس شغلی داره پر از استرس البته خودش میگه من تو جاده هستم آرامش دارم ولی ما استرس داریم، من بابامو خیلی دوست دارم عشقمه نفسمه همیشه به یادشم دوست دارم بیشتر پیشمون باشه ولی خب شغلش یه جوریه که باید تو جاده باشه ، به سلامتی همه باباهایی که تو جاده هستند، انشالله همیشه سالم و سلامت باشید، دوستت دارم بابااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا