جریمه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث

جریمه نداشتن بیمه شخص ثالث

جریمه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث

باسلام خدمت کاربران گرامی تست درایو؛
❓آیا نداشتن بیمه نامه معتبر جریمه دارد؟
❓آیا نداشتن بیمه شخص ثالث تخلف محسوب می شود؟
❓آیا افسر راهنمایی و رانندگی می توانید در صورت نداشتن بیمه نامه شخص ثالث خودرو را به پارکینگ منتقل نمایید؟ پاسخ: بله می تواند.
❓آیا همراه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث جریمه دارد؟ پاسخ این سوال در متن پایین داده شده.
پاسخ این دو سوال مثبت است، بله نداشتن بیمه شخص ثالث جریمه دارد و میزان جریمه آن ۵۰ هزار تومان است، در ادامه با تست درایو همراه شوید تا مطالب کاملتری در باره بیمه شخص ثالث بدانید.

جریمه نداشتن بیمه نامه✅تاریخچه مختصری از بیمه شخص ثالث
بعد از جنگ جهانی اول، استفاده از خودرو رواج بسیاری پیدا کرد و استفاده از این وسیله نقلیه برای سفر و حمل کالا و رفت و آمد و … منجربه خسارات متعددی در رانندگی نیز گردید چراکه بیشتر خودروهای مورد استفاده در آن زمان از لحاظ ساختار و ایمنی بسیار خطرناک بودند. اولین بیمه خودرو در سال ۱۸۹۸ و بعد از ساخت اولین خودروی گازوئیلی در آمریکا صادر شد.
در کشورما ایران، قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی در قبال شخص ثالث که با نام بیمه شخص ثالث معروف است در ۲۹ دی ماه سال ۱۳۴۷ به تصویب رسید و بیمه گذاران این بیمه نامه می‌توانستند از پوشش‌های این بیمه نامه در مقابل خسارات وارد شده به اشخاص ثالث استفاده کنند.

✅از چه زمانی و چرا این بیمه اجباری شد؟
قانون بیمه اجباری مسوولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث در شهریور ماه سال ۱۳۸۷ به طور آزمایشی تصویب شد، بعد از این سال با تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث به عنوان یکی از انواع بیمه نامه های اجباری قرار گرفت.
بر اساس مصوبه مجلس، دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی که از خارج وارد ایران می‌شوند درصورتی که خارج از کشور وسیله نقلیه خود را در مقابل خساراتی که بر اثر حوادث ناشی از آن به موجب بیمه‌ نامه‌ای که از طرف بیمه مرکزی معتبر شناخته می‌شود بیمه نکرده باشند، مکلفند هنگام ورود به مرز ایران وسیله‌ نقلیه خود را در قبال خسارت‌های بدنی و مالی که در اثر حوادث نقلیه مزبور یا محصولات آنها به اشخاص ثالث وارد می‌شود حداقل به میزان مندرج در ماده ۸ این قانون بیمه کنند. همچنین دارندگان وسیله‌ نقلیه ایرانی که از کشور خارج می‌شوند موظفند هنگام خروج با پرداخت حق بیمه مربوطه وسیله نقلیه خود را در مقابل خساراتی که بر اثر حوادث نقلیه مذکور در خارج از کشور به اشخاص ثالث ایرانی وارد شود حداقل به میزان مندرج در ماده ۸ این قانون و نیز بیمه حوادث راننده موضوع ماده۳ این قانون بیمه کنند. در غیر این صورت از تردد وسایل مذکور توسط مراجع ذی‌ربط جلوگیری می‌شود.

علت اجباری شدن این بیمه نامه را می‌توان مربوط به خساراتی دانست که این بیمه نامه تحت پوشش خود دارد. با افزایش تعداد تصادفات رانندگی به خصوص تصادفات منجر به جرح و فوتی که در ماه حرام اتفاق می‌افتند و یا حتی خسارات مالی بالایی که در تصادفات بعد از افزایش قیمت خودروها در سال های اخیر اتفاق افتاده است داشتن این بیمه نامه را الزامی می‌کند.
طبق آیین نامه اجرایی ماده (۱۹) قانون مسئولیت مدنی، حرکت وسیله نقلیه نه تنها بدون داشتن بیمه نامه معتبر شخص ثالث ممنوع است، بلکه طبق قانون، دارندگان اینگونه وسایل نقلیه مکلفند مدرک بیمه‌نامه یاد شده را هنگام رانندگی به همراه داشته باشند و در صورت درخواست ماموران راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه ارائه دهند. در صورتی که وسیله نقلیه ای فاقد بیمه نامه شخص ثالث معتبر باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است ضمن صدور برگ جریمه و الزام راننده متخلف به پرداخت جریمه تعیین شده، وسیله نقلیه را در نزدیکترین پارکینگ عمومی یا محل مطمئن دیگری توقیف کند. مبلغ جریمه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث معتبر مبلغ ۵۰ هزار تومان است.

✅اگر بیمه شخص ثالث نداشته باشیم چه اتفاقی می افتد؟
یکی از عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث و یا تمدید نکردن به موقع آن، این است که پلیس شما را جریمه می‌کند و همچنین خودروی شما به پارکینگ منتقل می‌شود. بعد از این شما باید ‌بیمه‌نامه شخص ثالث را به همراه جریمه دیرکرد آن بخرید تا بتوانید ماشین خود را از پارکینگ بیرون بیاورید. همچنین به جز جریمه پلیس، شما باید جریمه دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث را هم پرداخت کنید. پس اگر بیمه نامه شخص ثالث خودرو را تمدید نکردید در اولیل فرصت حتما این کارا انجام دهید.

در نظر داشته باشید اگر خدایی نکرده حادثه ای رخ دهد و شما مقصر حادثه باشید و بیمه ثالث نداشته باشید تمام خسارت را بایستی از جیبتان پرداخت نمایید این خسارت شامل خسارت مالی و جانی می باشد. حتی اگر در همین شرایط شما مقصر حادثه نباشید، باز هم نمی‌توانید خسارت خود را از بیمه بگیرید.

✅آیا در صورت همراه نداشتن بیمه نامه هم خودرو جریمه می شود؟
خب حال که شما بیمه نامه ثالث داردید ولی به طور اتفاقی بیمه نامه در حین رانندگی همراه شما نبوده و افسر از شما میخواهد بیمه نامه را ارائه نمایید اکنون چه میشود؟ اقدامات پلیس به منظور توقیف خودرو و انتقال آن به پارکینگ صرفا در شرایطی مجاز است که وسیله نقلیه به طور کلی فاقد بیمه نامه معتبر شخص ثالث باشد، در غیر اینصورت اگر راننده قبلا اقدام به بیمه نمودن خودرو نموده باشد ولی بیمه نامه شخص ثالث همراه وی نباشد مطابق ماده ۴ آیین نامه فوق می تواند از پلیس بخواهد مراتب بیمه نامه را از سامانه بیمه مرکزی استعلام نماید ، پلیس موظف است براساس استعلام از بیمه، نسبت به احراز دارا بودن بیمه نامه یا فقدان آن اقدام نماید و فقط و در صورت فقدان بیمه نامه معتبر شخص ثالث، ضمن اعمال قانون، وسیله نقلیه را توقیف و به توقفگاه منتقل نماید.

✅مشکلات دیرکرد بیمه شخص ثالث
عدم تمدید بیمه خودرو در زمان تعیین شده و اتمام آن، علاوه بر جریمه دیرکرد بیمه مشکلات دیگری را نیز برای صاحب خودرو به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات موجود در این زمینه، جریمه شدن خودرو و توقیف آن است. به این معنی که در صورت شناسایی پلیس راهنمایی و رانندگی، انتقال خودر به پارکینگ قطعی است. در این مورد علاوه بر پرداخت جریمه ها فرد می بایست روال اداری طولانی را نیز طی نماید.

یکی دیگر از مشکلات عدم تمدید به موقع غیرقابل انتقال بودن خودرو است. به این معنی که تا زمان تمدید بیمه نامه شخص ثالث و پرداخت جریمه دیرکرد بیمه، صاحب خودرو نمی تواند اتومبیل خود را بفروشد و آن را به نام فرد دیگری انتقال دهد. زیرا تعویض پلاک برای خودروهای فاقد بیمه نامه شخص ثالث انجام نمی شود. این مسئله نیز خود باعث صرف هزینه جداگانه و زمان بیشتری است.

در مواردی که خودروی بدون بیمه شخص ثالث آسیب دیده باشد و مقصر محسوب نشود. در زمان اقدام برای دریافت غرامت از بیمه مقصر، شرکت بیمه ای مقصر حادثه می تواند به دلیل بیمه نبودن طرف مقابل از پرداخت خسارت خودداری کند.

✅اگر حین تصادف بیمه نامه نداشته باشیم چه می شود؟
اگر شخصی بیمه نامه شخص ثالث نداشته باشد و تصادف کند و مقصر هم شناخته شود، دو حالت موضوع برای او رسیدگی می شود؛ یکی در حالت خسارت‌های جانی و دیگری در حالت خسارت‌های مالی. در حالت خسارت‌های مالی، پرداخت خسارت تماما بر عهده راننده مقصر است و به طور کامل باید خسارت مالی وارد شده را پرداخت نماید. در حالت خسارت‌های جانی، چون خودرو بیمه ندارد، خسارت وارده به اشخاص ثالث را صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می کند، ولی می تواند بعد از تسویه از راننده مسبب حادثه خسارت را بازیابی کند.


نظرات کاربران تست درایو درباره نداشتن بیمه شخص ثالث:

✅کاربری به نام مهرداد می گوید:

سلام به همه دوستان گرامی، عزیزان تو رو خدا جدی بگیرید به هیچ عنوان اگر ماشین تون بیمه نداره و بیمه نامه ماشین و تمدید نکردید اول اینکه به هیچ عنوان با ماشین رانندگی نکنید حتی برای یه عقب جلو کردن ماشین، دوم اینکه در اولین فرصت بیمه نامه ماشین تونو تمدید کنید، باور کنید گرفتار می شوید، باید بهتون بگن نداشتن بیمه در تصادف منجر به فوت مساوی است با بدبختی مساوی است با بیچاره شدن مساوی است با زندان رفتن مساوی است و… من چون خودم نمایندگی بیمه دارم بارها دیدم که افرادی مراجعه می کنند مثلا یک روز از تاریخ بیمه نامه شون تموم شده و تمدید نکردن و تصادف کردن و مقصر حادثه بودن و با التماس و گاها رشو که اگه بشه تاریخ تمدید و بنده جابه جا کنم که چنین چیزی به هیچ عنوان امکان نداره.

✅کاربری به نام زمانی می گوید:

سلام بنده سال قبل بیمه نامه شخص ثالث ماشین مو تمدید کردم برج ۱۱ متاسفانه با یک روز تاخیر و قبل از تمدید بیمه نامه تصادف کردم و مقصر اعلام شدم آیا ما نباید مگه فقط جریمه تاخیر بیمه نامه را بپردازیم و بیمه باید تمامی خسارت را پرداخت کند؟ بنده با پیگیری های زیاد به هیچ نتیجه ای نرسیدم و دفتر بیمه اعلام کرده است که شما در تاریخ تصادف هیچ گونه بیمه نامه ای نداشته اید، در صورتی که بنده فراموش کردم و جریمه یک روز دیر کرد را هم از من گرفته اند.

✅کاربری به نام امیر می گوید:

سلام، بچه ها تو رو خدا به فکر این نباشید اگر بیمه شخص ثالث نداشتید چقدر جریمه می شید، احتما اگر ماشین تون بیمه نداره و یا بیمه اش تموم شده حتی برای ۲۰۰ متر هم اصلا ۱۰۰ تو بگو یه قدم ماشین و بدون بیمه تکون ندید این و دارم جدی میگم بخدا درگیر میشید و یه عمر پشیمونی میاره براتون من به چشم دیدم کسی که بیمه نامه ماشین  و شو تمدید نکرده و تصادف کرده و بخاطر این تصادف هنوز توی زندانه

Subscribe
Notify of

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات